2008 m. gegužės 16 d., penktadienis

Trinidad - San Borja - La Paz (230 km dviraciais ir apie 300 autobusu)

Atplaukeme i Trinidad, Beni regijono sostine. Nors dar iki pacios Amazones toli, taciau cia Amazones baseinas. Vandens karalija. Cia tarp 100 ir 200 m virs juros lygio is vis ima nuostaba, kaip vanduo nuteka iki Atlanto vandenyno. Upiu nuolydis toks mazas, kad aplink pilna pelkiu, lagunu, protaku ir be valties cia neisivaizduojamas gyvenimas.

Tiesa, paciame mieste karaliauja motociklai ir motoroleriai. Yra net motociklu taksi. Vaziuodami i Trinidad svajojome, kad cia vaisiu prisivalgysime iki soties, bet teko nusivilti. Mes taip ir nesupratom, kodel cia tropiniu vaisiu beveik nera, o obuoliai, vynuoges ir bananai akivaizdziai atvezti is kazin kur ir uz siaubinga kaina. Altiplane, kur visai niekas neauga vaisiu buvo daugiau ir tikrai ne brangesniu. Ko galejome nusipirkti, tai mobiliaku ir pasipildyti telefono saskaitas, nes po kioska stovejo kas 50 metru. Ir saligatviai paliko ispudi. Susidare ispudis, kad nusitiesti saligatvi prie savo namu- kiekvieno gyventojo pareiga, o gal privilegija. Tai ir nusitiese kiekvienas pagal savo galimybes. Prie vieno namo - plyteles, kito namo teritorijoje saligatvis yra kokia 10 centimetru zemiau ir cementuotas, prie kito tik ismintas takelis.

Isvaziavus is Trinidado teko keltis valtimi ir keltais tris kartus kol suradome kelio pradzia, bet dar ilgai vaziavome pylimu, aplink kuri driekesi pelkes. Bet kiek pauksciu! Tiek vandens, tiek plesriuju, ir mazu, ir dideliu, ir reksniu ir ramiai ciulbanciu.




Pakankamai sudetinga masina kirsti Mamore upe ir prie jos esancias slapynes, nes nuo kelio pabaigos iki tos vietos kur vel galima vaziuoti masina laukia keli persikelimai. Mes irgi kelemes tokiu keltu, o kita atkarpa jau iveikeme valtimi.








Keliu per diena pravaziudavo tik keli automobiliai, tad krokodilu ramybe trikdem tik mes. Toli eiti niekur nereikia, fotografavome tiesiai nuo kelio.
Kelias buvo neasfaltuotas, daugelyje atkarpu tik dvi vezes. Aplinkui ganesi daug galviju ir tie galvijai galvijiskai subjauroja kelia. Tokios karves man aksciau asociavosi su Azija, o, pasirodo, Bolivijos dziunglese ju istisos kaimenes, kurias vaiko holivudiski kaubojai.






3 komentarai:

Kristina rašė...

O čia tai jau tikrai egzotika...., net negalvojau, kad ten tokiu vaizdeliu su krokodilais gali isvysti, o mes dar norim, kad tas pylimas butu zemelapyje pazymetas kaip kelias...kaip suprantu ir Titikaka (keliones tikslas)jau visai arti...

Ta-Ntalas rašė...

Gražu, ką čia be pridursi :)

Jurgita ir Tomas rašė...

Tas pylimas yra Bolivijos kelias Nr.3 ir zemelapyje tikrai yra pazymetas. Dziungles, tad keliu ir dar asfaltuotu toje dalyje yra maza.