2008 m. gegužės 30 d., penktadienis

Cuzco- Machu Picchu- Cuzco


Cuzco- labai grazus miestas, inku stayti namai ir gatves susijungia su ispaniska architektura. Nieko keista, kad Cuzco dar vadinamas Pietu Amerikos gringu sostine, nes paziureti yra i ka, o ir pilna firmu ir firmeliu kurios siulo isvykas, ekskursijas ir kitas pramogas.






Pagrindine Peru atrakcija- Machu Picchu. Kaimelis, is kurio galima aplankyti siuos griuvesius susisiekia su pasauliu tik traukiniais, nes kelio iki jo nera. O monopolistas Perurail plesia siaubingus pinigus uz nieka. Todel nepasidaveme kapitalistu ismonems ir pavaziave autobusu iki paskutinio kaimelio, kur baigesi kelias, likusius kilometrus nuejome begiais.

Patys griuvesiai labai turistiniai, fotogeniskai atstatyti ir sutvarkyti, bet viska lemia vieta. Tokiu nuostabiu kalnu, kurie supa griuvesius tikrai sunku surasti. Taigi nors bilietas kainuoja apie 100 litu, nesijauteme isleide pinigus veltui.

Pasitikome saule svarbiausioje inku saules sventykloje.





Vaizdas i Machu Picchu nuo Wayna Picchu kalno (to, kuris matosi uz griuvesiu).


Inku laiptukai nera labai patogus gringu kojoms.







Pakeles koplytele.


Festivaliai, paradai cia yra megstami kiekviename kaimelyje, bet tokio puosnaus ir, sakyciau, prabangaus festivalio kaip sis Cuzce dar neteko matyti. Kaukes viena kita lenke puosnumu ir ismone. Sokejai stengesi is visu jegu, kuriu jiems reikia tikrai nemazai, nes kolona sokdama turejo nuzygiuoti 10 kilometru. Pirminis siu paradu tikslas buvo religinis, bet paprastam lietuviui sunku suprasti Viespaties garbinima devint velniu kaukes ir paselusiai sokant.













2 komentarai:

audrys rašė...

anksti buvot uzropoje i kalna, kad dar turistai nespejo aplipt kaip skruzdeliukai MP
ech... reik vel gryzt i peru,kalba ismokt ir dar ilgiau pasilikt Cuzco, man tai pats graziausias miestas

Jurgita ir Tomas rašė...

Na taip, pamirsom pasigirti. Uzlipome i MP patys pirmieji. Aplinkui ne tik turistu, bet apskritai zmoniu nesimate. Bet puse sesiu ryto eme rinktis darbuotojai, o mums teko dar pusvalandi iki sesiu uz vartu laukti. O saule pro kalnus pasimate tik kiek po septyniu.