2008 m. kovo 13 d., ketvirtadienis


Sveiki,
Pasiekeme Cafayate miesteli, garsu savo vynuogynais vienais auksciausiu pasaulyje. Vynuoges cia auga net tarp 1750m ir 2000m virs juros lygio. Del to vynuoges gauna daugiau saules ir vynas spaudziamas is situ vynuogiu yra sodresnio skonio ir stipresnis. Sito skonio pajusti mes ir patraukeme i vietines bodegas. Mums pasiseke, nes kaip tik dabar skinamos ir spaudziamos vynuoges, tai bodegose kruta juda darbininkai, zuja sunkvezimiai su dezemis pilnomis uogu, sukasi presai ir visur privedziota zarnu, kuriomis teka sultys i milziniskas talpyklas, kuriose ir vyks tas paslaptingas vyno gimimas.
Aplankem ir ¨Echart" bodega, kurioje gide puikiai zinojo Lietuva, nes ir i ja eksportuoja savo vynus. Kitos bodegos savininkas matyt labai verslus- salia vynuogyno ikure ozku ferma ir spaudzia osku pieno surius, ozkas seria vynuogiu ispaudomis, o ozku kakuciais tresia vynuogynus.
Lankyti bodegas tikras malonumas ne tik del to, kad gauni paragauti vynu, bet smagu ir apziureti pati gamybos procesa. Visur svaru, tvarkinga, net patalpose, kur dirba darbininkai ant sienos pakabinti paveikslai, ar kitaip papuosta, nekalbant jau apie patalpa, kurioje degustoujami ir parduodami vynai. Atitarnavusios backos panaudojamos visokiausiais isradingais stalu, kedziu ar siaip papuosimu pavidalais.






Miestelis turistinis, daug kaviniu, suvenyru parduotuveliu, tai ir mes, kaip ir kiti vyno prisiragave turistai, sedejome pagrindineje miestelio aiksteje.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Prisimindami jus dabar sventems dairomes vyno is Argentinos, o paziureje tobulu nuotrauku, skanausim juos ir toliau. Gera reklama argentinietiskiems vynams padaret.
O jums ir toliau dideles stiprybes.
S.K.

Anonimiškas rašė...

Ar negrįšit mėlynom nosim abu iš ten? Bo ragaujat ir ragaujat kiekvienam miestely. Šitaip iki Tititkakos galima ir 5 metus važiuot ;)
Kapitonas.

wikseta rašė...

labas. xD as pastebejau kad jus visus savo rasymus pradedat zodziu "sveiki," :D:D
galit vietoj jo naudoti pvz: "labukas", "hi", "Taj wa..." :)
nu o sejp taj grazios nuotraukos :D