2008 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

Skaitytoju pageidavimu Labutis,

Pavaikstinejom po Salta, ne tokia grazi ji mums pasirode kaip knygos raso, daug smogo, gatves siauros, na yra to kolonijinio stiliaus, kuriuo Salta taip didziuojasi, bet mums, europieciams, tai ne tokia jau ir naujiena ;) Skiriasi didmiestyje ir zmones. Susirupine, skuba, retas kuris besvilpauja, o prie to kaimuose mes jau priprate buvom.

Neradome normalaus interneto. Yra skaipas, net webkameros yra, bet nera mikrofono. Keista. Net apziurejome, gal nusipirkti galetume ir savo turetume, bet kad labai didelemis ausinemis buvo, o ir kaina neypac. Susilaikeme, negalime labai daiktais apsikrauti, o dar ir Tomas svaigsta apie bulkos skrudintuva ( skrudintuvas- nuostabus isradimas, skarda, virs jos groteles bulkai padeti ir visa tai galima padeti ant dujines/primuso. Rezultatas- visai valgoma bulka, skaniai paskrudusi, kaip is tikro tosterio). Dar norime vienam dviraciui padangas pakeisti. Visame mieste radome du variantus, kurie mums nelabai patinka, bet grize pasiskaiteme, ka musu knyga raso apie Jujuy, kitos provincijos sostine, tai gal teks dar karta dumti i centra ir pirkti...

Argentinieciai stropiai ruosiasi Velykoms. Kai kurios valstybines istaigos nedirba nuo treciadienio iki kito treciadienio. Kai kurios, pvz dviraciu, parduotuveles nedirbs penktadieni ir savaitgali, kuris baigsis nezinia kada :)

Dar Chilesite nusipirkome ausines prie telefono, tai dabar vakarais pasiklausome lotynisku meliodiju. Tikrai, kiekvienoje dainoje yra zodis "corazon" (sirdis), ir nemazai dainu nusikopijave nuo lietuviu :) Bet esme ne tame, per radija ir laika sako, tad si karta "savu" laiku gyvenom tik 3 dienas. Argentinoje laikrodi pasuko 1 val. atgal

Keistu zmoniu sutinkam. Va kempinge dviratininkai is Vokietijos su savimi ir suni vezasi. Prie dviracio prikabine suns deze ant ratu ir ju haskis ten mielai per karsti vaziuoja, bet turi islipti ikalneje, per zvyrkeli, o rytais ir vakarais nubega greta po 10 km. O manta saugoti tai vis dar mokosi... Dabar kempinge gyvena 4 dviratininku grupeles. Ir visi stengiasi apsirupinti atsarginemis detalemis pries Bolovija. Matyt ir padangas visas padoresnes ispirko. Mieste dviraciu ir ju detaliu parduotuviu nestinga, bet va kokybes tai reta.

Komentarų nėra: