2008 m. kovo 13 d., ketvirtadienis



Sveiki,

Stai pagaliau ir pasiekeme buvusios didziules Inku imperijos pakrasti. Tiesa, sie miestai statyti ne paciu inku, o pries juos cia gyvenusiu indenu genciu, kurias inkai uzkariavo likus tik simtmeciui iki konkistadoru pasirodymo.
Shinkal griuvesiuose iki siu laiku isliko tik is akmenu sukrautos namu sienos ir akmeniniai laiptai, vedantys aykstyn i stacias kalvas supancias miesta, kurios buvo naudojamos kaip sventyklos ir stebejimo bokstai. Sienos sukrautos gan isradingai, nenaudojant cemento, is neaptasytu akmenu, kuriu cia apstu.


Kitas Quilmes genties pastatytas miestas dar didesnis, jame 17 amziuje gyveno apie 3000 indenu. Irgi islike, bet daug kur ir atstatyta, akmenines sienos primenancios labirinta. Pagrindiniai namai ikurti kalno slaite, bet miestas issiplete ir i lygyma bei buvo aptvertas ta pacia akmenu tvora. Dar neseniai sie griuvesiai buvo privacioje zemeje, kurios savininkas imdavo mokesti uz apsilankyma ir salia buvo pastates to paties stiliaus viezbuti. Dabar indenu bendruomene atsieme sia vieta ir mokescio uz griuvesiu apziurejima neima, bet gali paaukoti kiek tau atrodo tinkama.









2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nuotraukos kaip iš kokio gero istorijos vadovėlio ar atlaso - nerealu!
pikas

Anonimiškas rašė...

skaityti visa dienorasti, labai geras