2008 m. vasario 19 d., antradienis



Sveiki,

Trumpam apsistojome kaimelyje Uspallata salia Mendozos. Kaimelis isikures kalnu slenyje ant tarptautinio kelio i Cile. Apvaziavome kaimo apylinkes ir gaila, kad mums nepavyko nuotraukose parodyti tu spalvu ir formu, kurios supa tave is visu pusiu.



Kadangi esame taip netoli, nutareme aplankyti Santjaga, Ciles sostine. Be to mus kviete apsilankyti seima, su kuria susipazinome keliaudami Cilojos saloje. Taigi palike dviracius tranzuojame i Santjaga. Kelias ne tik nepaprastai vaizdingas, bet ir eina visai salia Akonkagvos. Nepaprastai smagu tokiu keliu pasivezinti sukvezimiuko atviroje priekaboje :). Toks keliavimo budas cia nieko nestebina, taip vezinasi istisos seimos, ka ten seimos, gimines. Sitas smagiai isdazytas sunkvezimiukas mus ir paveze iki Akonkagvos.






Stai ir ta Akonkagva, apziurejome is toli, bet detaliai, nes kitas panasus sunkvezimiukas sustojo tik po 4 valandu. Tai pietinis slaitas, pats staciausias ir sudetingiausias. Nors kelias link sio kalno prasideda is cia, bet didzioji dauguma kopeju apsuka kalna ir lipa is kitos daug lengvesnes puses.


Leidziames nuo perejos i Ciles puse. Kol sugalvojome nufotografuoti, puse kelio jau buvom iveike :)

1 komentaras:

Inga rašė...

o dieve koks serpantinas!!!