2008 m. sausio 14 d., pirmadienis

Nepavyksta pavaziuoti Carretera Austral- pietiniu keliu- taip toli, kaip norejome. Si kelia vietomis kerta ilgi fiordai ir vienintele susisiekimo priemone tampa keltas. O keltas, deja, kursuoja tik nuo sausio 3 iki vasario pabaigos. Laukti 11 dienu? Mes nusprendziame keltis keltu i Chiloe sala, o is ten zemynas jau visai cia pat.

5 valandos keltu ir mes atsiduriame Quellon uoste. Labai daug valteliu ir zveju kateriu, ivairaus plauko keistuoliu, valkatu ir kitokiu civilizacijos paveiktu zmoneliu.Pati sala is pradziu padare gan lietuviska ispudi: kalneliai, miskeliai, pievos, bet pirmas ispudis buvo klaidingas. Kalneliai, pradejus minti dviracius, nebeatrode lietuviski, per daug status ir ilgi, pievos pelketos, o namai statomi ant poliu. Siaip Chiloe garsi savita architektura ir mitologija. Patagonijoje baznycia nesiskiria nuo paprasto gyvenamo namo, o cia jos itrauktos i Unesko sarasa. Mums jos atrode tokios kaip Lietuvos kaimeliuose :)

Mums didziausia ispudi padare Castro palafitai- namai ant poliu, pastatyti pakranteje taip, kad nuo vienos namo puses gali valtele per potvyni isplaukti, o prie kitos seimininku dzipas stovi.
Sala garsi savo juros gerybemis ir zuvimi ir tarsi butu privalu ju cia paragauti. Mes tiek prisiuosteme zuvies dvoko, kuriuo persismelkusi visa sala, kad nepajegeme.












2 komentarai:

Unknown rašė...

Labai idomios nuotraukos, nes ir Jurga gera fotografe, ir sala idomi viskuo.

Unknown rašė...

Dziugu, kad ramunes lietuviskos ir zmogus savas toje saloje su skardinele rankoje Pabaltiji reklamuoja. Saunuoliai.