2007 m. gruodžio 4 d., antradienis

Sveiki,

Pagaliau pasiekeme viena is didziausiu visos Patagonijos atrakciju Perito Moreno ledyna esanti Los Glaciares nac. parke, apie 80km i vakarus nuo El Calafate.
El Calafate, nemazas miesciokas, ciulpia ledyno kruti ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. Tiesiogine todel, kad tirpdamas ledynas aprupina vandeniu. Perkeltine, kad didzioji dauguma vietiniu gyventoju gyvena is turistu. Turistu cia ne tai kad daug, cia ju galybe. mus, vaziuojancius link ledyno, per diena aplenke gal koks simtas autobusu.
Vertejo pasukti i sali. Vaizdas tikrai didingas, nors oras ir nelabai nusiseke. Penkiu kilometru plocio ir 50m aukscio ledo siena visa suskeldejusi, poskanti ir treskanti, kada ne kada luitai atskyla ir su trenksmu krinta i vandeni sukeldami bangas, todel kad per diena sis monstras pasislenka zemyn apie 2 metrus.



Kelias iki ledyno vaizdingumu irgi mazai nusileidzia. Ypac kai vaziuoji saulei tekant ir zarai apsvieciant kalnu virsunes ir debesis. Vaziuojam paryciais ne tik del nuostabiu vaizdu bet ir del to, kad nera kriokianciu autobusu tau is nugaros ir postas renkantis po 26Lt nuo galvos miega:).



Vis sioks toks jubiliejus, nera daug, bet vistiek dziugu - 2000 km vien tik dviraciais. Kaip cia nepasigirsi:).Seniai jau ruosiames papasakoti apie sunis. Sunu beveik tiek pat kiek ir gyventoju, gal ir dar daugiau. Gyvena jie cia atsipalaidave, bet zmones gerbia, nelenda, nesikandzioja, kartais palydi tave iki namu, i vidu nelenda. Laikrastyje turistams skaiteme, klausimas: ar sie sunys kandziojasi? atsakymas: taip, bet tik gringus. (Gringo - tai atvykelis dazniausiai is JAV, pasikeles ir besisvaistantis doleriais).




5 komentarai:

Kristina rašė...

O nuotraukos labai geros. Gerai, kad uzsukote ir pamatete ledyna,tai tiek visokiu pasakojimu apie ji prikurta. Ir, kad tai tik turistams sugalvota atrakcija, ir, kad tai bene didingiausias pasaulio ledynas...Dziugu isgirsti jusu nuomone, labai smalsu buvo kaip ten yra is tikruju...

Unknown rašė...

Nepaprastai grazios nuotraukos net nesitiki kad jus ten esate. Didziulis pavydas kad ko gero niekada to neteks matyti savo akimis. Nepaprastas ir rekordas nuvaziuoti kilometrai. 2000 tai ne juokas vien pagalvojus kojas skauda. Saunuoliai, dziaugiames ,didzuojames ir tikimes ,kad ir toliau jums puikiai klosis jusu kelione. Didziausi linkejimai ir dar karta sekmes.

Kristina rašė...

SU PASAULINE KALNU DIENA (2007 GRUODZIO 11)

Jurgita ir Tomas rašė...

Aciu jums visiems labai!

Anonimiškas rašė...

reikia patikrinti:)