2007 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Sveiki,

Kelemes per antra pagal dydi P. Amerikos ezera, Argentinoje Lago Buenos Aires, o Cileje Lago General Carrera vadinasi. Grazu, vanduo smaragdinis, kalnai aplinkui stukso. Tik vejas didziulis, del vejo, o greiciausiai kad nebuvo daug norinciu keltis, keltas neplauke visa savaitgali, gerai kad sekmadieni atvaziavome ir tik viena diena reikejo laukti. Pirmadieni ryte vejas tikrai nebuvo silpnesnis, bet atvaziavo du dideli turistiniai autobusai ir jureiveliams teko krutintis.

Atplaukeme i miesteli Chile Chico, garsus jis savo mikroklimatu, cia net vynuoges ir arbuzai auga. Vyno is cia jai geriau pasidairysite galite rasti ir Maximoje. Deja dabar pavasaris ir tik zalios vysnios kabo ne maziau garsiuose vysnynuose. Sikart siena kirtome be nuotykiu, asfaltuotas kelias ir vejas i nugara. Argentinos pasienio miestelyje Los Antiguos net lipdukai ant masinu "Vysnia tai gyvenimas". Viesbutelio kuriame apsistojome savininkas net nuveze aprodyti savo rancos kur be 1300 vysniu medziu augina visokias darzoves.

Gal mes neteisingas nuotraukas idejome nesusidarykite nuomones kad cia skurdus krastas (ir Lietuvos kaime galima lusnu surasti). Zmones cia vazineja naujais dzipais, kuriu negesina nueje i parduotuve, nes benzinas apie 1.50 Lt kainuoja. Zmones saugiai jauciasi, duru nerakina. Miestelis palyginus zalias, nuolat laistomas ir auga gatvese roziu krumai, vysnios ir kiti zalumynai.

Atleiskit, internetas labai letas gal veliau pavyks keleta nuotrauku ideti.

7 komentarai:

Unknown rašė...

Viskas nuostabu. Džiaugiamės, kad pritampat prie vietinių. Sėkmės žvejyboj ir visame kame.

Anonimiškas rašė...

Sveiki, avantiūristai! ;)
O jūs kartais GPS'o su savim neturit? Galėtumėt tada ir koordinates savo mestelti į postus, būtų smagu pažiūrėt ant GoogleEarth :)

Kapitonas

Anonimiškas rašė...

sveiki gyvi:)
suradau labai faina dainuska apie dviratukus, ten kaip tik apie jus dainuoja:)) tik gaila kad ji yra tik fonine filmuko muzika ir nezinau kas ja atlieka. jei turesit gera interneta, tai galit pasiklausyti:))
http://www1.videogaga.lt/video?id=nyuqlelphozpnzqctnx

Sekmes jums :*
Nerijus
P.s. tikiuosi linkus cia duoda ideti:)

Kristina rašė...

Kas cia dabar per dviratininku himnas???
Tikrai linksmas :)

wikseta rašė...

jus klauset tos pritrenkencios dajnos? omg! bet ji tikraj kazkokia tokia "dviratukas mano niekaip nesutoja... as minu i prieki ir dainas dainuoju! :)"
xDD

Jurgita ir Tomas rašė...

Sveikas Kapitone,

Deja, GPS neturime, bet pasistengsime, kai isvaziuosime i pigesnio interneto krasta, susirasti zemelapi ir ideti nupiesta marsruta.

Tomas&Jurga

PS Jei turi nebloga P Amerikos zemelapi, atsiuk i jurgita.kvedariene@gmail.com

Anonimiškas rašė...

Su gps tokioje kelione butu problemu. jiems dafiga batareiku reikia. mobile maperis per diena suvalgo dvi 2500mh pakraunamas baterijas. o jei pirkti pigias,tai per diena gali prireikti 3 poru bateriju. o kaip suprantu ten nelabai daznai buna kur pasikrauti bateriju, gal ir nusipirkti nelengva.

Nerijus