2007 m. spalio 31 d., trečiadienis

Sveiki,

Ivaziavus i Cile aki pradejo dziuginti vesli augmenija, Valdivijos atograzu miskai. Netruko paaisketi kodel cia taip tarpsta paparciai, samanos, medziu kamienus raizgo gebenes Geras oras truko istisa pusdieni. Pradejus krapnoti, mes naivuoliai, bandem pralaukti lietu po medziu, bet po valandos teko statytis palapine lietui pliaupiant ir praguleti joje 2 paras. Nustojus lyti susipakavom gal per dvidesimt minuciu ir spejom nuvaziuoti visus 200 metru, kaip ir vel stojo balta lietaus siena.

Vai kaip stipriai klysta lietuviai galvodami, kad Lietuvoje lyja lietus. Neisivaizduojat kaip cia lyja, pila kaip is kibiro ir taip be sustojimo 5 paras. Tiesa, buvo du pusvalandziai be lietaus.

Kai vaziuoji dviraciu slapias iki triusiku, neapsakomas malonumas isvysti bobule lange, kuri moja ranka ir saukia uzeiti. Sios bobules ir jos vyro namuose ir praleidom dar dvi lietingas dienas. Pradzioje viesnages paklausus, kada gi galetu nustoti lyti, keistoka dieduko sypsena supratom tik treciosios dienos ryta, kai vis dar taip pat lijo.

Jautemes sveciuose gerai. Vaisino mus juros gerybiu sriuba, naminemis spurgomis, troskinta jauno parselio kulsele, atidare vynuogiu kompoto, gervuogiu uogienes ir papjauste surio. Istrauke sventines lekstes. Tikrai nuosirdziai prieme. Isvaziuojant spurgu ir termosa arbatos idejo. Suzinojom visas apylinkes naujienas ir ligas, apie uki, apie klimata, vaikus, gimines ir bobules ateities planus.

Deja, mintis sveciuotis iki lietaus pabaigos musu nezavejo, nes lietus cia, pasirodo, tesiasi ne valandomis o savaitemis. Teko sesti i autobusa ir vaziuoti is sito lietaus slenio saules ieskoti.









3 komentarai:

Kristina rašė...

Kokia miela bobule, o siaip dar sakyciau ne visai ir bobule... O del kalbos kaip supratau ispanu bendrine kalba jau kalbat be problemu... Saunuoliai...

Unknown rašė...

Reikia tik pasimokyti mums is situ nuostabiu zmoniu kaip priimineti pakeleivingus. Gera, kai pasaulis nesusvetimejes. Labai idomu paziureti kaip gyvena zmones ir matos labai laimingi. Dekui uz nuotraukas.

Lauryna rašė...

o koks diugiskas katinelis...o kokie ten ccilej pinigaj???sekmes sekmes!!!:D:D:D