2007 m. spalio 24 d., trečiadienis

Sveiki

Atsiprasom, kad kreivas pranesimas isejo, radom nemokama interneta, deja, kas nemokama, tas ir nieko gero. Tai dabar pasistengsim pataisyti.

Esquel mieste nutareme isbandyti legendini visos patagonijos kepsni parilla (vietiniu tarme parisa, ispaniskai parija). Nezinojom, ka uzsisakyti, tai uzsisakeme asorti - visokiausiu mesos gabaleliu. Is kokiu 10 skirtingu, sukramtomi ir valgomi buvo gal tik du, kaip supratom kiaulienos gabalelis ir vistienos krutinele, visa kita nezinomu gyvunu, arba kieta kaip batas, arba kazkokie itartini patrakai. Tai tokie tai ispudziai.


Isvaziavome is Trevelino. Idomus miestelis, turi astuonkampe aikste su astuoniomis alejomis, iseinanciomis i salis, is kuriu tik dvi asfaltuotos. Matyt, norejo maluna pavaizduoti, kad net is kosmoso matytusi. Tre - kaimas, Velin - malunas. Ikure si miesteli is Velso atsikele emigrantai. Dar ir dabar yra arbatos namai, kur gali isgerti 5 val. angliskos arbatos su pyrageliais.
Vaziuojame kalnais, ta ir pajutome, kai viena pavakare pradejo snigti ant zaliuojancios zoles.



Corcovado miestelis. Mazas bet su visais privalumais: savitarnos parduotuve, prie kurios yra buomas gaucioms arklius priristi, banku, kulturos namais.

Pirmoji Tikra pereja, kilome dvi dienas (na nevisai dvi, tiksliau du gerus pusdienius).
Keliukas sokineja is kaires i desine ir atgal, ir dar tuo paciu staciai aukstyn, mini paskutiniu begiu, jegu neber, o keliukas dar pastateja, isgrauzos pagileja, palaidu akmenu galybe. Tokiu keliuku dar nevaziavom. Ant lygesnes vietos, kai mums atrode, kad iveikeme pereja (kas kas kita diena pasirode buvo toli grazu ne pereja) apsistojome. Per diena sutikome 5 masinas, viena bernioka su dviraciu ir jauciu traukiama vezima. Kita ryta vis dar kilome. Galvoji, kad sis pakilimas turetu buti paskutinis. Su penktu nusprendeme saves neapgaudineti, ir meteme skaiciuoti. I kaire kalnu, i kuriuos galetume uzminti auksciau, jau nebebuvo, i desine buvo kelios snieguotos virsunes, i kurias keliukas, rodosi, ir taike.


Per diena sutikome 3 masinas ir du raitelius. Is pradziu pamateme du geltonus apsiaustus, kurie visai nesiderino su aplinka. Pasirodo, kad tai senelis su anuku, kurie, iskyrus tuos geltonus polietileninius apsiaustus, atrode kaip is 20 a pradzios: balnai aptiesti avikailiais, kelnes - kailines, pirstines - usmalai irgi is kailio, prie balno lasas. Juos lydejo du dideli, bet sulyse sunys. Pabendravom daugiau akimis ir gestais - bendrine kalba, nei zodziais. Viskas ir taip aisku: kur keliaujat, uuu kaip toli, kalnai, auksti ir daug, sekmes...
Buna dienu kai lyja, ir prabunda poreikis kurti.



5 komentarai:

Unknown rašė...

Sveikučiai.
Malonu pamatyt jūsų dviračius, o dar maloniau būtų jus nors nuotraukose. Tikimės, kad pamilsim tą kraštą, po kurį keliaujat, taip pat kaip ir jūs. Šaunuoliai sėkmės kelionėje.

Kristina rašė...

Mums patinka jusu nuotraukos, o kaip miela sako Lauryna. Sekmes ir tikrai pasigendame jusu nuotraukose.
Kristina ir Lauryna

Kristina rašė...

Oi kokia miela žuvytė tik labai jau maža ant to didelio padėklo..."atrodo visai vkusniai" (teatleis man Viktorija uz siuos zodzius)....Visada labai laukiame jusu zinuciu nors ir suprantame, kad visagalis internetas yra dar ne kiekvienoje kalnu perejoje...

Tomas ir Jurga rašė...

Tiesa sakant, ten ne zuvyte, o mesyte...

Kristina rašė...

Mėsytė?... Tada tikrai labai gerai užmaskuota...