2007 m. rugsėjo 22 d., šeštadienis

Sveiki visi,

Aciu, kad skaitote ir komentuojate.

Stai grizome po pasivazineje po Valdes pusiasali (Peninsula Valdes). Nors tai dar vis ne Andai, taciau paliko didziuli ispudi. Tiesa sakant nesitikejome, kad pamatysime tiek daug juros ir sausumos gyvunu. O ir pampa per 11 keliones dienu mateme ir saulei svieciant , ir lietui lyjant, ir vejui puciant (bet kazkodel atkakliai is priekio:))

Taciau pats smagiausias dalykas yra pati kelione. Koks didis malonumas yra nepriklausyti nuo laiko, vaziuoti, kai norisi, sustoti, kai norisi, apsinakvoti, kai norisi, pajudeti pirmyn, kai norisi...

Buenos Airiu autobusu stotyje jaudinomes, ar paims autobusas musu dviracius- be problemu. Iki siol su dviraciais tikrai lengvai ejosi: ju atgabenimas i Buenos Aires kainavo 44 eurus (1 vnt)su EasyJet, bet ir ta suma buvome sumokeje pirkdami lektuvo bilietus internetu. Na iki Puerto Madryn dar sumokejome po 10 pesu (8Lt) uz "virsvori" vairuotojui i kisene.



Kelias nuo BA iki Puerto Madrin visus 1400 km veda per pampas ir pro autobuso langa atrodo tikrai monotoniskai, taciau argentinieciai, kaip cia sakoma, "atrado" autobusus. Ju daug, daznai vaziuoja, labai patogus ir kainos pakenciamos.

Puerto Madryn stotyje susirinkome dviracius, susikroveme daiktus i balnakrepsius, nusipirkome maisto. Pakrante, tiltas i jura ir... pirmosios banginiu uodegos.


Tas nenugalimas noras isiamzinti salia palmiu...



Uodegu, nugaru, peleku, purslu tadien dar daug prisiziurejome. Netoli tepavaziave apsistojome pakranteje, ilsejomes, stebejomes, klausemes banginiu ukimo ir bangu musos.






Kita diena suprantame, ka turi omenyje vietiniai, kai sako, kad pampoje dulka. Palapine, daiktai ir mes patys esame balti, tiesiog kreiduoti, mat visur kalkakmenis. Bet lietus nuplove nuo musu tas baltas dulkes :) gal net per gerai. Lyja ir visa kita diena, todel mes leidziame sau niekur nevaziuoti, o stebeti vandenyno potvynius ir atoslugius, stacius krantus ir banginius.



Ivaziavimas i Valdes pusiasali mokamas. Kiek pasimaige sumokame po 40 pesu. Sunku moketi uz ora, (ypac kai vietiniai moka vos ne tris kart pigiau) bet postas rimtas, dirba kiaura para, nieko nepadarysi. Malonumas, kai kelias asfaltuotas. Vietiniai taip pat labai draugiskai reaguoja: mojuoja, pypuoja, kai stabtelim klausia ar viskas gerai:)



Kelias ilgas ir pakankamai tiesus.


Sutikti pakialiui vietiniai gyventojai:



Guanakai.



Pakrapstysi pagaliuku, pingvina rasi.



Stai ir Jis.



Cia ju ir daugiau.



Juru dramblys kasosi.



Cia artimai bendrauja?



Surask 5 zuikius. Ne siaip sau zuikiai, o endeminis patagonijos zuikis Mara, didumo kaip didelis suo (tik toli cia jie).



Skunkas, visai nebailus gyvuliukas.



Flamingai suriame ezere, kurio pakrasciais vietiniai druska kasa.



Kas cia per paukstis?

Strutis reja.

Zemes pakrastys, visur laaabai auksti skardziai.

8 komentarai:

wikseta rašė...

O diewe kokie pingvinaj!!!!!!!!!!!!!!!!

Lauryna rašė...

OMG...kaokje pingwinaj...oooo skunkas...o flamigaj.ir ats kazkoks strutis...OMG

Kristina rašė...

Wau jus tikrai pamatete pingvinus !!!!!!!!!!!! Tikrus pingvinus tiesiog negaliu patiketi......

Inga rašė...

Na nuotraukos tai tikrai nerealios! Ir labai smagu, kad kag Jus rasote si "dienorasti" - dieve koks baltas pavydas ima...:)

Aidas rašė...

Sveiki, keliautojai. Malonu skaityti Jusu keliones dienorasti ir dziaugtis kartu su Jumis. Va cia tai kaifas. Tik ziurekit sokiu nepamirskit. Pasokit kur ant skardzio krasto, be to gi turite uzduoti: argentinietiskas tago. Sekmes.

Adomas rašė...

saunuoliai.
jusu blogo adresas jau ir Eziuku puslapyje
http://www.eziukairuke.lt/index.php

Anonimiškas rašė...

Ten visi gyvūnai gal prievarta suvaryti? Sunku patikėt, kad tiek daug jų galima laisvai pamatyt. Mūsuose nuo kelio net lapę sunkiai išvysi...

Dainius rašė...

Sveiki, na ir sauni Jusu kelione...linkiu sekmes, geru ispudziu...ir neuzmirsti musu dziuginti naujienomis.


Zarasai